Безперебійник відноситься до пристроїв, що забезпечують вторинне електроживлення та процес надійної роботи електротехнічних апаратів, комп'ютерних та побутових пристроїв у випадку виникнення складнощів у постачанні електрики від головної лінії. Як вибрати ДБЖ порадять фахівці компанії «Селком». При цьому спочатку не завадить дізнатися про існуючі різновиди пристроїв і функції, які вони виконують.

Коротко про типи ДБЖ

Великий спектр пасивних, інтерактивних і найбільш технологічних моделей ДБЖ Online породжує логічне питання: "Який тип пристроїв ефективніший, і як вибрати ДБЖ?".

Серед споживачів переважно поширені ДБЖ пасивні, що відрізняються простотою схеми. Апарат миттєво перемикає техніку, що працює, на трансляцію живлення від АКБ при зникненні струму в основній лінії. Проте напруження він не коригує. Характеризує резервні типи ДБЖ високий ККД, незначні габарити та доступні ціни.

Інтерактивні моделі приладів живлять підключене обладнання від резервних накопичувачів і відповідають за стабільну напругу, для чого забезпечені трансформатором. Відрізняються надійністю, гарною лінійною фільтрацією, відносяться до середньої цінової категорії продукту.

Робота Online конструкції базується на схемі подвійного перетворення струму. Прилади регулюють напругу в реальному часі, транслюють на вихід чисту синусоїду, забезпечують багатогодинну резервну роботу апаратури.

Як вибрати ДБЖ

Як вибрати ДБЖ – підбір

Пристрій підбирають, орієнтуючись на низку основних факторів і параметрів.

  1. Характер перебоїв у центральній живильній магістралі. Якщо перебої з електроенергією не мають частого характеру, а напруга більш-менш стабільна, то для потреб домашньої та комп'ютерної електротехніки можна обійтися підключенням резервного ДБЖ. Якщо відзначаються перепади напруги, потрібна інтерактивна модель, що виконує стабілізуюче коригування напруги, і діюча за схемою резервної.
  2. Вихідна потужність (параметр відображається виробником у маркуванні та техдокументації). Підбір пристрою за показниками потужності обумовлюється набором апаратури, що приєднується до нього, і сумарно використовуваної нею потужності. Враховують також рекомендації виробника щодо допустимого порогового навантаження та закладають запасний ресурс потужності в межах 25–30%.
  3. Автономний режим та його тривалість. Цей параметр оцінюють як найважливіший у темі "Як вибрати ДБЖ". Залежить він від ємності АКБ та величини навантаження. Під'єднуючи малопотужні ДБЖ для офісної та домашньої техніки, можна розраховувати на стандартні 10 хвилин часу, якого повністю вистачає для безпечного її вимикання. Для споживачів, де зупинка роботи обладнання неприпустима, використовують спеціальні агрегати з дублюючою схемою функціонування.
  4. Напруга вихідна. Чиста синусоїда вихідної напруги надзвичайно важлива для електротехніки з індуктивним навантаженням: електродвигунів, насосних, котлових, компресорних агрегатів. Для такого обладнання використовують пристрої з online архітектурою.

В аспекті "Як вибрати ДБЖ" має значення, з якою мережею працює ДБЖ (одно- або трифазною), ККД пристрою, навіть тип корпусу (універсальний, модульний, настінний, баштовий).

Налагоджена система постачання компанії «Селком Електронік» відповідає попиту українського ринку на високоякісне електротехнічне обладнання. У нас ви знайдете пристрої гарантованого електроживлення, складові елементи, вузли та інший продукт цього сегменту.

Пояснення на кшталт: як вибрати ДБЖ, здійснити правильне підключення – не бувають зайвими. Тому звертайтеся з питаннями, що вас цікавлять, до професіоналів «Селком Електронік».

Можливо, Вам також буде цікава наступна продукція: ДБЖ, ДБЖ для котла, ДБЖ для дому, ДБЖ купити, ДБЖ для комп'ютера, купити ДБЖ, ДБЖ для сервера, джерело безперебійного живлення для газового котла, джерело безперебійного живлення ціна, джерело безперебійного живлення ДБЖ.

Акумуляторні батареї
Перетворювачі
Проектні роботи
Виробники