Відключення електрики, на жаль, не рідкість у наш час, особливо в зимовий період, коли значно зростає навантаження на промислову мережу. Джерело безперебійного живлення, ціна якого варіюється в залежності від типу моделі та виробника, виручить у момент знеструмлення житлового будинку, підприємства, комерційного об'єкта. Прилад дозволить правильно вимкнути техніку або продовжити її роботу, живлячись від акумулятора. Все залежить від вибраного типу пристрою.

Джерела безперебійного живлення: ціна та логіка роботи

Світ безперебійників охоплює кілька груп, які по-різному працюють, займають різні цінові сегменти та відрізняються:

  • параметрами потужності;
  • рівнем фільтрації перешкод;
  • ємністю;
  • можливістю підключення зовнішніх батарей;
  • часом переходу на живлення від АКБ;
  • експлуатаційним терміном;
  • наявністю додаткового функціоналу: синхронізація з ПК, розетки, що фільтрують, та інші.

Тому придбання джерела безперебійного живлення, ціна моделі повинна відповідати певним завданням і вимогам експлуатації.

До категорії найпростіших і найдешевших пристроїв відносять пасивні або резервні ДБЖ. Їх схема живлення активується, як тільки відключається електропостачання в основній мережі. Конструкція оснащена простим фільтром перешкод, має ступінчасту вихідну напругу, відрізняється високим ККД. Оскільки у пристроях відсутня стабілізація, сфера застосування зводиться до захисту недорогої апаратури, зазвичай це домашні комп'ютери та периферійна офісна техніка.

Логіка роботи джерел інтерактивного типу нагадує резервну з тією різницею, що в них передбачене ступінчасте коригування напруги. Прилад оснащений автотрансформатором, який регулює параметри вхідної напруги. Джерело безперебійного живлення, ціна та функції підходять для підтримки різної промислової апаратури, професійних комп'ютерів, віддаленого обладнання.

У сімействі ДБЖ особливу нішу займають моделі, що працюють за схемою подвійного перетворення. Спеціальний вид перетворювача постійно працює від АКБ, а акумулятор без перерв заряджається від мережі. При цьому на вихід надходить стабілізована напруга у вигляді синусоїди. Завдяки подвійному перетворенню перешкоди та шуми зводяться до нуля. Це найнадійніший і найдорожчий вид агрегату, тому встановлюють його на виробництвах, де неприпустиме переривання технологічного процесу, потрібен захист верстатів із числовим програмним керуванням, серверів, складної медичної апаратури.

Джерело безперебійного живлення ціна

Вимоги до промислових ДБЖ

Джерела безперебійного харчування, ціна промислового продукту разюче відрізняються від побутових екземплярів. Для виробничих потреб вагомим аргументом є не лише потужнісні характеристики ДБЖ, а й стійкість до сильних навантажень, температурного режиму, вібрацій. Важливим фактором є можливість ремонту пристрою, підключення додаткових акумуляторів, зручне керування.

Спеціалізація ТОВ «Селком Електронік» – виробниче постачання електротехнічного обладнання різного призначення. У нас можна придбати джерело безперебійного живлення, ціна якого відповідає характеристикам пристрою та запитам споживача. Весь асортимент має сертифікати відповідності, що супроводжуються документацією виробника.

Можливо, Вам також буде цікава наступна продукція: ДБЖ, ДБЖ для котла, ДБЖ для дому, ДБЖ купити, ДБЖ для комп'ютера, купити ДБЖ, як вибрати ДБЖ, ДБЖ для сервера, джерело безперебійного живлення для газового котла, джерело безперебійного живлення ДБЖ.

Акумуляторні батареї
Перетворювачі
Проектні роботи
Виробники